1Customised varieties

Orchids created in response to your customers’ demand, by Sion.

Uw klant – of deze nu bloemist, tuincentrum, supermarkt of discounter is – wil een passend assortiment. Op basis van onze expertise adviseren wij u graag over de meest geschikte selectie voor uw klant. Van uitstekende standaardrassen tot speciale kleuren. Ons team van veredelaars en een wereldwijde samenwerking met andere veredelaars geeft u toegang tot ieder type Phalaenopsis.

2The next step in Breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag ontwikkelen onze veredelaars met veel liefde nieuwe Phalaenopsis rassen. Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Rassen waarop we trots zijn, met rasnamen die altijd eindigen op ‘ion’. Ook zijn we actief binnen Breeding Accel, een groep vooraanstaande sierteeltveredelaars, waarmee we kennis delen en gebruik maken van nieuwe veredelingstechnieken.

3Sion Trend Lab

De phalaenopsis continu vernieuwen en zo de consument van morgen verrassen, dat is onze missie.

Met het Sion Trend Lab op ons bedrijf in De Lier zetten wij hierin de volgende stap. In het Trend Lab lanceren wij jaarrond de nieuwste soorten en de laatste consumententrends. Wij laten u zien hoe u deze trends kunt vertalen naar concepten en toepassingen voor de Phalaenopsis. Daarnaast ontwikkelen wij - exclusief voor onze relaties - Sion's Trendkaarten, een 'must-have' als u geïnspireerd wilt worden. Wij verwelkomen u graag in ons Trend Lab

4The next step in Marketing

Let's become partners

Sion staat bekend om haar vooruitstrevende marketinguitingen. Sion is graag uw partner in marketing. Wij bieden u ondersteuning op het gebied van marketing van Sion-rassen door bijvoorbeeld gezamenlijke promotie acties. Ook stellen we prachtig promotiemateriaal beschikbaar voor u en uw klant in onze uitgebreide beeldbank. Meer weten? Neemt u dan contact op met Maarten Huisman: maartenhuisman@sion.eu, +31 (0)6 12 19 37 98. 

5Partnership

We help you on your way

Wilt u weten hoe uw bedrijfsstrategie is afgestemd op uw afzetmarkt? Door o.a. onze samenwerking met Decorum beschikken wij over markt- en segmentatiekennis die we graag met u delen zodat u de juiste keuze kunt maken.

Ook voor vragen over aangepaste plantmaten of advies over uw teeltklimaat kunt u bij ons terecht.

6Transparancy

All the information you require

Sion staat voor transparantie. Wij testen onze rassen uitgebreid voor u en stellen de resultaten aan u beschikbaar. Ook Plantscout, een tool waarmee u rasseninformatie kunt evalueren en delen – biedt u veel inzicht.
Daarnaast bieden wij Tracking & Tracing dat geoptimaliseerd is door originele plantnamen, herkomst van laboratorium, verspeendatum en unieke nummers per tray te communiceren. 
Wilt u meebeslissen over de rassen die we veredelen of ons productiebedrijf bezoeken? U bent van harte welkom!

Meer weten? Kijk op www.plantscout.eu

7History

The next step in orchids

Oprichter en eigenaar van Sion, Eric Moor, is al ruim 30 jaar ondernemer in de tuinbouw. In 1988 stapte Sion in de wereld van de Phalaenopis orchidee; sinds 1993 veredelt Sion professioneel. Sion kweekt jonge planten op locaties in Nederland en Brazilië, deze jonge planten vinden wereldwijd hun weg naar kwekers. Als betrokken partner streven we er iedere dag naar de verwachtingen van onze klant te overtreffen, samen met onze klant zetten we altijd ‘The next step in orchids’.

Together we take orchids further!