Nieuws

2022-03-30 08:30

In memoriam Leo Arkesteijn

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Leo Arkesteijn.Leo was midden jaren ‘80 een pionier die samen met an...

blog

Nieuws

In memoriam Leo Arkesteijn

2022-03-30 08:30:42

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Leo Arkesteijn.

Leo was midden jaren ‘80 een pionier die samen met andere kwekers en veredelaars de Phalaenopsis Orchidee op de Nederlandse kaart heeft gezet.

Hij stond aan de basis van de oprichting van Sion Orchids die zijn kunst van het kruisen en selecteren van nieuwe variëteiten heeft voortgezet.

Nog steeds worden wereldwijd de door Leo veredelde variëteiten verkocht.

 

Wij zullen hem herinneren als een vriendelijke, toegewijde en innovatieve persoonlijkheid.

 

 

blog

Nieuws

2021-12-08 15:35

Sion wint 2e prijs Glazen Tulp Award 2022.

We sluiten 2021 feestelijk af met het winnen van de 2e prijs Glazen Tulp Award. De prestigieuze sierteelt award werd door Sion in de wacht geslee...

blog

Nieuws

Sion wint 2e prijs Glazen Tulp Award 2022.

2021-12-08 15:35:47

We sluiten 2021 feestelijk af met het winnen van de 2e prijs Glazen Tulp Award. De prestigieuze sierteelt award werd door Sion in de wacht gesleept met inzending Phalaenopsis Odorion in de categorie bloeiende kamerplanten.

 

Onderscheidend vermogen
De Phalaenopsis continu vernieuwen, is de missie van Sion. Dat bewijzen wij opnieuw met deze variëteit die naast een charmant voorkomen; een warme pasteltint is voorzien van een bijzonder prettige geur. “Geur is emotie en zal ook in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in onze sector, in combinatie met de verfijnde bloemen en bijzondere kleur bewijst Phalaenopsis Odorion des te meer hoe zij zich feilloos weet aan te passen aan de wensen van de consument” aldus Ed Moor, hoofd veredeling bij Sion.

 

*De prijs werd in ontvangst genomen door Tom Grootscholte en Ivan Milolaza. 

blog

Nieuws

2021-11-29 17:10

Breeder in the Spotlight – CJ Orchids.

Naast eigen veredeling werkt Sion nauw samen met een aantal andere veredelaars. De door hen veredelde rassen promoot en verkoopt Sion in binnen- ...

blog

Nieuws

Breeder in the Spotlight – CJ Orchids.

2021-11-29 17:10:14

Naast eigen veredeling werkt Sion nauw samen met een aantal andere veredelaars. De door hen veredelde rassen promoot en verkoopt Sion in binnen- en buitenland. Wij spraken met één van deze veredelaars: Riny van den Heuvel werkzaam bij CJ Orchids.

Neus voor nieuwe dingen
Riny van den Heuvel (30), veredelaar en 7 jaar werkzaam bij CJ Orchids, stelt zich voor: 'ik ben getrouwd met Malwina, trotse vader van twee zoons en in mijn vrije tijd trap ik graag een balletje op het voetbalveld. In de loop der jaren heb ik door mijn brede interesse een neus voor nieuwe dingen en daaruit is mijn passie voor de veredeling van Phalaenopsis Orchideeën ontstaan'.

Veredelen vanuit eigen behoefte
'De veredeling van CJ Orchids is tot stand gekomen vanuit een eigen behoefte, in een zoektocht naar geschikte rassen die passen bij onze wijze van kweken', aldus Riny. 'Ons doel is alle goede eigenschappen samen te brengen in één of meerdere rassen, deze rassen zijn naast CJ Orchids ook geschikt voor andere kwekers. En daarbij kwam de rol van Sion in beeld, zij brengen deze rassen wereldwijd onder de aandacht, zorgen voor marketing en doen de verkoop voor ons. Nieuwe rassen en proeven komen tot stand in nauwe samenwerking met mijn collega Arie. Samen bespreken we wekelijks de mogelijkheden en resultaten. Het veredelen zorgt voor een gevarieerde werkdag. Ik houd graag feeling bij het product en zodoende ben ik dagelijks op verschillende afdelingen te vinden binnen het bedrijf: van het checken van orders, een oogje in het zeil houden tijdens het stokken tot een algemene adviesrol. Op dit moment ligt de focus bij het veredelen van een nieuwe gele en paarse. Een tool die ik hier graag bij gebruik, is Plantscout om zo altijd alle juiste gegevens bij de hand te hebben.'

CJ Orchids en Sion een goede match
Riny vertelt enthousiast: 'in 2023 hopen wij als CJ Orchids volledig eigen materiaal te gaan verspenen en dat is dan ook onze stip aan de horizon. Want ondanks andere voorspellingen hebben we inmiddels 79 goed gekeurde rassen. Mijn persoonlijke favorieten zijn CJ 26: een sterk roze ras met mooi blad en de CJ244: deze special is een gelijkmatige en productieve groeier. In de loop der jaren heb ik een enorme passie voor orchideeën ontwikkeld, ik put hieruit ook een eindeloze bron van inspiratie. Daarnaast zijn de bezoekjes aan Sion en Sion Trend Lab zeer waardevol, het persoonlijk contact en de prettige samenwerking maakt dit tot een goede match. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, zoals het maken van resistente rassen, en ook houdbaarheid speelt een belangrijke rol.'

 
Samen het imago van orchidee hoog houden
'De orchidee is in staat zich continu te vernieuwen, dus dat belooft veel voor de toekomst, belangrijk is met elkaar het imago van de orchidee hoog te houden. Ook verwacht ik dat het assortiment van Big Lips zich verder zal ontwikkelen en uiteraard zal ook Sion, met hun kennis en ervaring hier een steentje in bijdragen', besluit Van den Heuvel zijn verhaal.

blog

Nieuws

2021-11-24 15:08

Top 3 positie voor Phalaenopsis Odorion by Sion

Phalaenopsis Odorion behoort officieel tot één van de finalisten voor de Glazen Tulp Award in de categorie bloeiende planten. Na tw...

blog

Nieuws

Top 3 positie voor Phalaenopsis Odorion by Sion

2021-11-24 15:08:11

Phalaenopsis Odorion behoort officieel tot één van de finalisten voor de Glazen Tulp Award in de categorie bloeiende planten. Na twee stemrondes en een beoordeling door een professionele vakjury is de top 3 bereikt. De ontknoping van deze Oscarwaardige prijs zal 9 december plaats vinden.

 

Geurende Phalaenopsis is next level

De Phalaenopsis continu vernieuwen, is de missie van Sion. Dat is ook de kracht van de orchidee, naast kleur, vorm en toepassing is geur daarbij een recente ontwikkeling. 'Kenmerkend voor Phalaenopsis Odorion is de prettige, zachte en zeepachtige geur, de prachtige pasteltint zorgt er ook nog eens voor dat Phalaenopsis Odorion perfect past in de huidige trendkleuren. Geurkaarsen en geurstokjes zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur, maar er gaat niets boven een 'natural perfume' van de Odorion, aldus Ed Moor hoofd Verdeling bij Sion. 

blog

Nieuws

2021-11-10 09:11

Sion inspireert orchidee-marketeers tijdens 'Instagram Power Breakfast'

Vijfentwintig marketeers - allen werkzaam voor phalaenopis-kwekers - kwamen dinsdagmorgen bij elkaar om inspiratie op te doen en kennis met elkaa...

blog

Nieuws

Sion inspireert orchidee-marketeers tijdens 'Instagram Power Breakfast'

2021-11-10 09:11:12

Vijfentwintig marketeers - allen werkzaam voor phalaenopis-kwekers - kwamen dinsdagmorgen bij elkaar om inspiratie op te doen en kennis met elkaar te delen. Instagram expert Kirsten Jassies nam de deelnemers mee in de wereld van Instagram. 'Wees persoonlijk, authentiek, creatief en oprecht geïnteresseerd in je volgers, was de boodschap van Jassies. Daarnaast gaf zij de gasten tips en tricks hoe je de content verrassend en vernieuwend houdt. Na een stoomcursus Instagram stories en reels gingen de marketeers zelf aan de slag met het maken van video's en foto's in het Sion Trend Lab.  Daarna was er een inspirerende tour langs drie trendpresentaties in het Sion Trend Lab waarin de nieuwste trends voor phalaenopsis uitgewerkt zijn.

 

Jaarrond trends in Sion Trend lab

De Phalaenopsis continu vernieuwen, is de missie van Sion. Niet alleen op het gebied van raseigenschappen, maar ook op het gebied van marketing. 'In het Sion Trend Lab op ons bedrijf inspireren we jaarrond kwekers en hun klanten met nieuwste rassen, trends en concepten. Samen kunnen we de consument blijven verrassen en de phalaenopsis gewild houden', aldus marketeer Maarten Huisman. 

blog

Nieuws

2021-10-05 16:58

Bezoek Sion Open 1 - 12 November

Van maandag 1 november t/m vrijdag 12 november presenteren wij met trots 100 rassen uit onze collectie en rassen van veredelaars; Bremkens Breedi...

blog

Nieuws

Bezoek Sion Open 1 - 12 November

2021-10-05 16:58:10

Van maandag 1 november t/m vrijdag 12 november presenteren wij met trots 100 rassen uit onze collectie en rassen van veredelaars; Bremkens Breeding, CJ Orchids, Clone, Hark, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids op het Sion Open Huis in De Lier.

We zijn erg blij u weer te mogen verwelkomen in ons bedrijf.
Het persoonlijke contact en de gerichte aandacht per bezoek heeft ons doen besluiten om tijdens de Sion Open November ook op afspraak te gaan werken.
Maak snel en eenvoudig een persoonlijke of digitale afspraak door hier te klikken. Klik op de persoon met wie u een afspraak wilt maken en kies vervolgens uw contactpersoon een beschikbare datum en tijd.

blog

Nieuws

Sion Trend Lab presenteert; consumententrend Amazing Orchid Love.

2021-09-23 08:58:13

Volop inspiratie in Sion Trend Lab

Sion heeft als missie de Phalaenopsis continu te vernieuwen om de consument te blijven verrassen. In het Sion Trend Lab inspireert het bedrijf Phalaenopsis-kwekers én hun klanten met de nieuwste rassen, trends, toepassingen en concepten. Samen met trendvertaler Sandra Könings zijn er drie nieuwe trends samengesteld. Eén van deze trends is “Amazing Orchid Love” Ontsnap aan de dagelijkse realiteit en laat u meevoeren in een wereld vol fantasie en romantiek. Amazing Orchid Love staat voor verwondering, het is een droomwereld vol luxe waar de Phalaenopsis orchidee zich perfect in thuis voelt.

 

Phalaenopsis Nadion by Sion

Pastels zijn leidend in deze trend, iets waarbij Phalaenopsis Nadion perfect combineert.

De Nadion is vrolijk en vrouwelijk, en straalt zowel pracht als pit uit. De oranje-roze kleuren van deze orchidee zijn bovendien zo zoet én sterk tegelijk, en stralen een instant luxe gevoel uit. Het leven is een feestje, je hoeft alleen de Nadion er aan toe te voegen.

Het Sion Trend Lab is jaarrond op afspraak te bezoeken, exclusief voor vakgenoten. Gegarandeerd dat elke bezoeker na een bezoek aan het Sion Trend Lab vol nieuwe ideeën de deur uitgaat.

blog

Nieuws

2021-08-04 17:13

Nieuwe rassen en trends goed ontvangen tijdens Sion Open June Digital Edition

 7 t/m 18 juni jl. vond de Sion Open plaats. Bezoekers konden binnen een afgesproken tijdslot een bezoek aan het bedrijf brengen en voor bui...

blog

Nieuws

Nieuwe rassen en trends goed ontvangen tijdens Sion Open June Digital Edition

2021-08-04 17:13:42

 

7 t/m 18 juni jl. vond de Sion Open plaats. Bezoekers konden binnen een afgesproken tijdslot een bezoek aan het bedrijf brengen en voor buitenlandse relaties was er een persoonlijke digitale tour. De veredelaar heeft veel positieve reacties mogen ontvangen, met name het ruime assortiment en het maatwerk programma werden zowel in binnen- als buitenland gewaardeerd. Met meer dan 200 bloeiende rassen was er veel te zien en te beoordelen. “Na alle beperkingen waarderen onze klanten fysieke afspraken des te meer, maar ook onze digitale afspraken konden op positieve reacties rekenen. Desondanks kijken we uit naar het moment dat wij ook onze buitenlandse klanten weer op het bedrijf mogen verwelkomen,” aldus Randy van Paassen – Accountmanager bij Sion.

 

Nieuwe consumententrends

Ook konden de drie nieuwe trends in het Sion Trend Lab op de nodige aandacht rekenen. 'Amazing Orchid Love' voert de bezoeker mee in een wereld vol fantasie en romantiek. Als tegenhanger van dit extravagante thema is er 'True Orchid Love' waar nature meets design: we realiseren ons meer en meer dat we de manier waarop we de aarde behandelen zal moeten veranderen. Na alle beperkingen en lock downs snakt de consument des te meer naar gezelligheid, rumoer en party! In het thema 'Celebrate Orchid Love’ combineert men inspiratie vanuit de hele wereld perfect met de feestelijkheid van de orchidee. Vol inspiratie en nieuwe ideeën gingen de bezoekers de deur uit. Het Sion Trend Lab is jaarrond geopend. Interesse in het bezoeken van het Sion Trend Lab? Neem vrijblijvend contact op via marketing@sion.eu.

blog

Nieuws

2021-05-19 10:53

Phalaenopsis Beaution by Sion in the spotlight

In de nieuwste campagne, die vanaf deze week op de gevel van orchideeën veredelaar Sion prijkt, is een glansrol weggelegd voor de roze multi...

blog

Nieuws

Phalaenopsis Beaution by Sion in the spotlight

2021-05-19 10:53:12

In de nieuwste campagne, die vanaf deze week op de gevel van orchideeën veredelaar Sion prijkt, is een glansrol weggelegd voor de roze multiflora Beaution by Sion. In een trendy, futuristische setting sprankelt de roze bloem je als het ware tegemoet. Al jaren is het bedrijf fameus vanwege de opvallende uitingen die vaak een link naar fashion hebben.
“Orchideeën en fashion gaan feilloos samen, dat laten we graag zien in onze campagnes,” aldus Eric Moor. "Het is ook niet geheel toeval dat er nu is gekozen een roze variëteit centraal te zetten; de kleur staat voor zorgzaamheid, vrolijkheid en werkt kalmerend iets wat we in deze onrustige tijden allemaal kunnen gebruiken”. De nieuwste Sion campagne is gefotografeerd door Mathilde Karrèr die onder andere werkte aan de “The Green Gallery” van Bloemenbureau Holland en aan diverse campagnes van Victor & Rolf.

 

blog